Hør etter distributører: Excision

I denne feature-serien vil vi legge fokuset på filmer som ikke har fått nordisk kinodistribusjon, i håp om at vår lille stemme kan bli hørt.

Excision kommer fra debutt-regissør Richard Bates Jr. som tidligere har lagd kortfilmen med samme navn og premiss – og skrekk og gru for et premiss. Vi møter en tenåringsjente som mildt sagt går gjennom livets glanstid med noen store vansker. Det å søke etter foreldrenes anerkjennelse som en hormonell tenåringsjente er aldri lett – har jeg fått inntrykk av – og når vi topper det hele med en familiekrise og pyskotiske tendenser hos nevnte tenåringsjente, kan det fort gå rett vest og ut ifra traileren holder ikke Excision igjen på kruttet.

Dette er en annerledes film, det er det ingen tvil om. I følge noen som fikk sett den på Sundance 2012 ble det delt ut (falske) blodige tamponger under visningen, som visst nok reflekterer filmens bisarre handlig og utførelse. Mr. Bates Jr. er også en modig ung regissør, som satser på dette prosjektet som sin spillefilmdebutt. Han tar et gjennkjennelig konsept, hvor en tenåringsjente vil bli anerkjent av sine foreldre og snur det hele 180 grader. Så pass mye at det går fra å være middelskommersielt for en bestemt målgruppe (unge jenter) til å bli en stankbombe som få vil gi et ekstra blikk om ikke absolutt nødvendig.

Med sin visuelle groteskhet får jeg fort assosiasjoner til Carrie, men har innsett at jeg kanskje er alene om det. Uansett ser denne ut til å løpe løpsk fra første til siste sekvens, uten å ta hensyn til moralske og etiske koder. Og det er få virkemidler som fungerer like godt som politisk ukorrekthet og kynisme. Excision ser ut til å bli en av årets store snakkiser blandt den «ukjent film» og jeg er veldig interessert i å få sett den.

Hør etter distributører, denne vil vi se!

Advertisements

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s