TV omtale: Dexter: A Horse of a Different Color

Forrige ukes Dexter-avslutning ble sett på som en av de mørkeste hendelsene i serien per dags dato, vel «up yours Smokey and the Bandit» dette tar kaken.

Ukens episode av Dexter serverer oss et anslag hvor Dexter deltar i den tidligere nevnte dåpsseremonien til Brother Sams unge venn. Til tross for en «ok» dialog mellom Brother Sam og Dexter var dette en unødvendig scene, spesielt med tanke på hvordan forrige episode rundet av.

Når vi igjen blir introdusert for de skremmende hestene ifra forrige episode er det tydelig at selv Dexter er sjokkert over hva han ser, og ikke på den klassiske Dexter måten. Han viker nesten litt bort ifra det hele, men det tar ikke lang tid før han blir veldig interessert i hvem som står bak disse drapene. Jeg er ganske sikkert på at det er nettopp det religiøse elementet, som «Chicago» Mike Anderson avslørte, som skremmer Dexter. Det var også veldig interessant å se både Dexter og Debra tenke på Rudy (The Ice Truck Killer/Dexters bror), som nå er andre gangen denne sesongen referer til den første.

Det at Dexter hadde en hel del personlige og jobb-relaterte problemer kom også i veien for at han fikk jaktet på noen i denne episoden. Noe jeg følte var forfriskende, og det var godt de ikke presset inn en scene i «drapsrommet» på slutten av episoden.

Denne episoden slapp ikke billig unna på blod til tross for det, for Professor Gellar er fortsatt i full sving med å «informere» verden om den kommende dommedagen. Episoden sluttet brutalt og nesten Jigsaw-aktig hvor en venninne av Travis ble utstyrt med englevinger, som spredde seg bak henne da de flinke offiserene fra Miami Metro utløste fellen som tok livet av kvinnen. Scenen føltes, rent dramaturgisk, mer ut som noe ifra en David Fincher-film (Se7ven/Zodiac).

Grunnen til at denne kvinnen ble valgt er også litt merkverdig i mine øyne. Hun ble drept av Professor Gellar Miami Metro fordi Travis blandet henne inn i sitt private liv, med en liten sex scene. Dette burde jo Travis forstå er «fy fy», ikke bare fordi Gellar nevnte det for han denne episoden, men fordi vi har tidligere sett hva som skjedde når Travis valgte søsteren over Gud og Gellar. Dette er vel nesten en garanti for at hun vil bli involvert senere i sesongen, så det blir spennende å se hvordan dette blir gjort.

Scenene hvor Dexter oppholdt seg på sykehuset med Harrison var også veldig emosjonell. Det er fortsatt rart å se han i en slik tilstand hvor han virkelig uttrykker følelser. Dette var nok en katalysator for en spennende samtale med Brother Sam, som endte opp veldig uten for det jeg hadde forventet. I et desperat øyeblikk snudde Dexter seg til Gud, for å «trygle» og forhandle om sønnens liv. Det blir interessant å se om dette er en retning de ønsker å følge og om Dexter vil gjøre opp for seg i forhandlingene med Gud. Personlig håper jeg ikke det, men Dexter har overrasket før og med Brother Sam som en fantastisk støttespiller er det mulig at det kan bli bra.

Vi har også fått et mordernavn på Gellar og Travis, Doomsday Killer (Dommedags morderen). Miami Metro har allerede klart å finne mistanke i Gellar og alle bevisene de har er overveldende overbevisende. Dette er veldig tidlig i sesongen, men som de annonserer i episoden har Gellar vært «underground» i to år, og med Dexter oppdagelse er det nok mye som kan utvide fritiden til Gellar. Dexter har nemlig en teori om at det er to mordere, som er fullstendig korrekt.

I de siste minuttene av episoden fikk vi som sagt se en brutal scene hvor en kvinne ble drept. Når går ut igjen klarer han, som alltid, å lukte sine egne. Han får øye på Travis og med sin indre monolog kommer det frem at han antar dette er Doomsday Killer 2. Spesielt interessant var smilet Travis hadde rundt munnen, som ikke helt henger på grep da han var sønderknust når Gellar drepte kvinnen og Travis har aldri tatt glede av noen drap. Det at de introduserte en scene som minnet ekstremt på David Fincher-filmer fikk meg også til å tenke på muligheten for en Fight Club-lignende dramaturgi hvor Travis og Gellar er samme person.

Vi fikk også se at Debra trer seg godt inn i rollen som løytnant og til tross for en noe vulgær pressekonferanse fikk hun mye skryt av sjefen. En annen ting som skjedde på stasjonen, som skapte større intriger var det faktum at Masuka fant bevismaterialet fra The Ice Truck Killer-saken på internettet, og han koblet det fort til Ryan. Det var også kult å se at han faktisk syntes jobben er viktigere enn damen.

Til slutt vil jeg si at scenen hvor Dexter undersøkte lik var veldig rar. Dette er langt ifra hans ekspertise og er ikke noe jobben han som blodanalytiker krever eller forventer. Jeg vet ikke om det var symbolsk eller bare en måte for å få Dexter til å stå over en død person på et bord i denne episoden også, men det føltes ikke helt naturlig.

Advertisements

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s