TV Omtale: Dexter: Smokey and the Bandit

Smokey and the Bandit er en helt grei episode, frem til den fremragende siste scenen.


SPOILER ADVARSEL!

Forrige ukes episode la mange karakterer i søkelyset og utviklet de fleste på en positiv og potensielt interessant måte. Denne episoden går tilbake til vanlig rutine hvor Dexter er ute etter blod og våre nye religiøse venner, Travis og Gellar har fått en ny hus-gjest som snart vil bøte med livet.

TANNFEEN RETURNER

Da Miami Metro finner liket til en prostituert kvinne ved sjøkanten blir Dexter slått i magen med nostalgi og blodtørst. Den ene tannen til kvinnen er nemlig borte, og mens Miami Metro antar den ble knust av når hun ble skylt på land finner Dexter frem en skrapbook fra sin barndom. Her fikk vi se flere avisoverskrifter om en seriemorder kjent som «The Tooth Fairy» (Tannfeen), men han ble aldri stilt for retten. Det er da ikke unaturlig for Dexter å oppsøke et eldrehjem i Miami, og jakten på Walter Kenny var kort og enkel, men veien til slakterbenken var lenger enn jeg først forventet.

Dexter tok noen underholdende og morsomme steg for å bli kjent med den sinte pensjonisten som ikke likte noe rundt seg- Dexter, ikke bare godtok all klagingen, men smilte og nikket enig hele tiden. Dexter kjøpte til og med alkohol og porno til grinebiteren, noe som var en interessant scene å se Michael C. Hall i. Når Dexter endelig finner skjulestedet til Kenny finner han også en eske med gamle tenner, ikke ulikt «troféboksen» til Dexter.

Selv med en slik bekreftelse tok det litt tid før Dexter fikk likvidert Kenny. Som vist nok var smarte enn først antatt da han hadde funnet ut hvem Dexter var. Med pistolen mot tiningen ble Dexter tvunget til å krasje bilen sin for andre gang denne sesongen, noe Mos Defs karakter sikkert blir glad for.

Drapscenen var også veldig interessant, da dette er nok en seriemorder som ligger på bordet. Walter Kenny prøvde å overbevise Dexter om at han også ville ende opp i et sykehjem med voksenbleier, men Dexter bet ikke helt på de djevelske ordene til Kenny, kanskje fordi han var skuffet over hvem «tannfeen» egentlig var. En annen grunn til at Dexter ikke grep tak i noen av ordene var fordi Kennys siste ønske var at sønnen skulle få vite hvem han var. Noe som er det totalt motsatte av hva Dexter ønsker. Derfor drepte Dexter han med en pute, og døden ble antatt som hjerteinfarkt.

RE-INTRODUSERER RUDY AKA «THE ICE TRUCK KILLER»

Jeg nevnte så vidt Bree Grants karakter i forrige TV omtale, hvor hun og Masuka kom overraskende godt over ens. I denne episoden får vi også se at Ryan er veldig interessert i seriemordere, spesielt «The Ice Truck Killer» fra første sesong. Det at Masuka presenterte Ryan for bevismateriellet for den saken er også ekstremt relevant for det som skjer i siste scene.

Da jeg først hørte at Bree Grant (Heroes) ville spille en «sentral» rolle i denne sesongen av Dexter viste jeg ikke helt hva jeg hadde å vente, men nå kan jeg offisielt si at jeg har begynt å spekulere. Min første tanke er at hun elsker seriemordere og at hun ut i sesongen vil finne ut hvem Dexter egentlig er. Men jeg har fortsatt vanskelig for å tro at hun er den rette karakteren å bruke for en slik avsløring, og det er nesten like vanskelig å tro at hun vil bli den nesten Lumen.

En annen teori jeg har er at hun allerede er en seriemorder selv, men bare ved å skrive dette begynner jeg å tvile på min egen karakterbedømmelse. Kanskje, kanskje ikke. Vi har ikke fått sett nok av denne karakteren til å virkelig få noen faste argumenter i slike spekulasjoner.

DEBRA OG QUINN FORTSETTER «ALENE»

I forrige episode da Debra godtok løytnant-stillingen takket hun også nei til å forlove seg med Quinn. Som jeg nevnte da var det en sørgelig scene i episoden. Nå får vi se at Debra setter seg inn i sin nye stilling, men ikke helt uten problemer. LaGuerta prøver fortsatt å styre alt som skjer, ved å plante idéer i hodet på den yngste løytnanten i Miamis historie, noe eks-mannen til LaGuerta ikke setter pris på.

Debra viser selvstendighet når hun ansetter (mest sannsynlig) den mannen LeGuerta ikke ønsket, en detektiv fra Chicago. Når han først møter Debra vinker han henne bort og ber om en kopp kaffe. Denne lille misforståelsen ligger ikke godt hos Debra, men etter en hjertefølt unnskyldning ligger de det bak seg.

Quinn prøver å gå tilbake til sitt normale liv før han og Debra ble kjærester, hvor han hadde sex med så mange kvinner som overhode mulig. Men det er tydelig at ting ikke er så lett som han ønsker, og den ubeklagelige frekkheten mot Debra hjelper ikke for å sympatisere med han. Han er fortsatt en interessant karakter, og vi får nå se en helt annen side av han enn før så det vil bli både spennende og skremmende å se hvor dette går da jeg har noen teorier er også.

GELLER OG TRAVIS LIKER OGSÅ RUDY?

Jeg nevnte at det var en relevans mellom re-introduseringen av «The Ice Truck Killer» og den siste scenen i denne episoden, og det er nok et lik ifra Geller og Travis. Dette bringer virkelig troverdighet til det den kommentaren som har svirret i hodet til alle siden det ble kjent at dette ville bli den mørkeste sesongen til Dexter.

Presentasjonen av en halvt mann/halvt dukke på en hest var ubeskrivelig stemningsettende, spesielt når vi ser at alt blodet er fjernet fra liket. Det er da veldig trolig og nesten en selvfølge at Geller og Travis har en større baktanke ved fjerningen av blodet enn det Rudy hadde i den første sesongen, men hva vet vi ikke enda. Det at hestene spaserte nedover en hovedvei i Miami forsterket bare skrekken enda mer, og jeg er nesten nervøs for å se hvor dette ender.

Advertisements

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s