TV omtale: Dexter: Those Kinds of Things

SPOILER ADVARSEL!

Det er omtrent ett år siden vi sa farvel til Dexter for femte gang og siden da har jeg talt uker og dager til vi nok engang kunne si, «Hello…Dexter Morgan«. For hver trailer som ble lansert, for hvert bilde som ble vist, satt jeg klar og tok til meg alt jeg kunne. Og overraskende nok, overgikk sesongstarten mine forventninger.

Denne sesongen startet raskt og emosjonelt, hvor vi ble lurt til å tro at Dexter var nær døden. Men, det hele viste seg å være et djevelsk plott for å lure to «slemme» sykepleiere ut i ingenmannsland, så Dexter kunne få litt privat tid med dem.

Disse to mennene stjal menneskeorganer for å selge dem for egen profitt. De valgte altså om pasienter skulle leve eller dø, alt etter hva de trengte. En perfekt match for Dexter altså. Det var spesielt interessant å se han vike litt bort ifra sin skremmende rutinerte drapsmetode med kniv, og heller bruke en defibrillator (se bilde over).

Denne episoden gjorde også en fantastisk jobb i å re introdusere oss i Dexters liv, uten Lumen (Julia Stiles) og en partner in-law murder (?)

Det var mye som skjedde i denne episoden som vil bringe historien fremover på en spennende måte; introduseringen av Colin Hanks og Edward James Olmos, det religiøse temaaspektet og skyteepisoden på slutten.

Dette er Colin Hanks og Edward James Olmoss verk.

Dette er Colin Hanks og Edward James Olmoss verk.

Denne episoden ga oss også, som sagt, en «ny» introduksjon av Dexter som karakter. Når det er 20års jubileum for Dexters gamle skole er det ikke for å treffe gamle kjenninger han møter opp, men for å undersøke et mulig mord utført av en tidligere klasse»kamerat». En jente som alltid var hyggelig mot Dexter har nemlig, ifølge nyhetene, begått selvmord, men Dexter vet alltid bedre.

Selvsagt kan han ikke drepe han uten faste bevis, men etter noen timer med hardt arbeid klarer Dexter å matche han til drapet. Her er nok et ukonvensjonelt drap, hvor Dexter uttaler; «It’s hammer time» (som er et referat til en tidligere hendelse) før han slår inn skallen med, nettopp en hammer.

Dette er et drap som også gir Dexter et nytt innblikk i den religiøse verden, som ser ut til å bli et stort tema i år. Dexter er ikke en religiøs mann, men han ønsker å introdusere Harrison for et normalt barndoms liv hvor han selv kan velge religion eller ikke. Offeret skriker ut flere påstander om hvorfor Gud eksisterer og hva han gjør med mordere, og Dexter, som meg, syntes det høres idiotisk ut. Derfor, «It’s hammer time».

I selskapet hvor Dexter var på jakt, gikk det også opp for Harry at Dexter var en populær gutt i dette selskapet, ettersom han har en spennende jobb, en veltrent kropp og en avdød kone. Dexter fikk seg til og med en…blow job av eks-balldronningen.

For min del var det beste med hele festen når Dexter deltok i «Hammer timer». Her danses det til MC Hammers, Can’t Touch This og Michael C. Hall gjorde en utmerket og hysterisk morsom jobb i å portrettere Dexter i en slik situasjon. Ikke bare var det morsomt, men den scenen rørte meg virkelig. Det å se Dexter prøve å passe inn i en gruppe med mennesker som forgudet var ubeskrivelig, spesielt når Harry står på sidelinjen med tommelen opp. Beste far- og sønn-opplevelsen jeg noen gang har blitt utsatt for i en TV-serie.

Jeg nevnte så vidt introduseringen av Colin Hanks (King Kong) og Edward James Olmos (Battlestar: Galactica). Og, de var ikke sjenert for å si det slik. Det første vi fikk se av dem var en vel regissert scene hvor de jaktet på Flordia Water Snakes (or something like that). Deretter kom den sjokkerende scenen; Colin Hanks, den kjekke og ungeherremannen fra King Kong, henrettet en fruktselger i veikanten. Det som gjorde det ekstra ubehagelig var siteringen av et bibelsk vers. Jeg er langt ifra en bibelkjenner, men jeg er ganske sikker på at mannen ble drept fordi han var en fruktselger på gaten.

Dette ble også en stor sak for Dexter og gjengen, spesielt når de faktisk fant kroppen dagen derpå. De fant innvollene hans i en vekt først (se bilde over). Når Dexter, Masuka og hans nye lærling (som snart blir byttet ut med Heroes-veteran, Brea Grant) undersøker liket, får vi også vite hvor slangene forsvant. De var byttet ut mot innvollene til fruktselgeren, som var blitt sydd igjen for å skape Alpha og Omega-symbolet. Igjen en blanding av gresk mytologi (tror jeg) og religiøse historier.

«Those kinds of Things» er muligens den sterkeste sesongstarten vi har sett siden sesong 1. Den var spennende, original og ikke minst nostalgisk. Introduseringen av Colin Hanks og Edward James Olmos var enda bedre enn det jeg forventet og jeg er virkelig spent på hva som vil skje med dem i fremtiden. Hva betyr, «It has begun?». Det er mange spørsmål som svirrer rundt i hodet, og jeg er villig til å vedde på at den religiøse vrien kan skape en unik stil over denne sesongen. Det blir spennende å følge med på.

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s