TV Omtale: Person of Interest S01E01Person of Interest er en helt ny thriller-serie som blir vist på Amerikansk TV. Serien sentrer seg rundt to merkverdige karakterer, en tidligere CIA-agent og en forsker. Sistnevnte blir spilt av Michael Emerson, og er for meg grunn nok til å gi serien en sjanse. Når CIA-agenten (James Caviezel) møter Michael Emersons karakter, setter de ut på et eventyr, som i mine øyne, kan by på veldig mye underholdning via flere aspekter.

I regissørstolen, eller skaperstolen, finner vi en mann ved navn Jonathan Nolan. En mann som er ukjent for de fleste, men hans tidligere arbeid snakker virkelig for seg selv; Screenplay for The Dark Knight, The Prestige og andre Christopher Nolan-filmer. Også den kommende Superman rebooten har Jonathan Nolan kreditert.

For å være ærlig er jeg redd for at Jonathan Nolan er en av de TV-serie-skaperne som kan kjøre den til grunne ved å implementere unødvendige actionsekvenser og dårlig karakterutvikling. Men, når alt kommer til alt var den første episoden ekstremt underholdende og spennende til siste sekund.

Det å gi seeren et godt anslag er essensielt for enhver filmregissør, og for TV-serier er dette ekstra viktig. I Person of Interest var anslaget enkelt og greit dårlig. Vi blir introdusert for James Caviezels karakter, via en veldig iscenesatt slosskamp i undergrunnen.

Deretter ble episoden bedre og bedre for hver eneste sekvens. Grunnen til dette er nok hovedsakelig fordi episoden føltes ikke som en introduksjon, men heller en episode 2. Denne følelsen ble mindre og mindre jo lenger vi kom ut i episoden, og det var faktisk en scene jeg hadde forventet å se om minst fire-fem uker.

Det «eventyret» jeg nevnte over er ikke veldig lett å forklare, men det er virkelig et interessant konsept. Finch (Michael Emerson) og John Reese (James Caviezel) har via Finch en evig strøm av informasjon klassifisert som, «Irrelevant» av en overvåkingmaskin i Amerika. Denne maskinen overvåker alt som skjer i landet, verbale samtaler, sms, mail, enkelt og greit alt. Dette gjør den for å kunne forutse et nytt 9/11-angrep og stoppe det.

Finch har da fikset det slik at all «irrelevant» informasjon, ikke farlig for mange mennesker, går direkte til ham. Slik får han en oversikt over personer som snart er med i et spill, om de er mordere eller tyver, om de vil bli myrdet eller voldtatt, alt dette kan maskinen forutse, og det er dette Finch og Reese ønsker å gjøre noe med. Det er kanskje ikke veldig realistisk, men det er, som sagt, veldig interessant.

Bildetekst: James Caviezel som John Reese

Den første episoden var veldig preget av spennende actionsekvenser, og eksplosive møter. Dette er selvsagt god underholdning, men jeg ønsker å se de ta det litt mer seriøs i de kommende episodene, kanskje fjerne litt vold, men gjøre det mørkere og mer realistisk. Uansett hva som skjer tror jeg at Person of Interest er en serie som vil klare seg godt og by på mye underholdning.

Advertisements

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s