Filmer å se i helgen – uke 4

Etter en lang og slitsom uke er det nok engang klart for helg, og som alltid vil vi anbefale tre filmer du kan kose deg med. Dette er nok en uke hvor en DVD/Blu-Ray er involvert, så løp på butikken eller gå på «nettbutikken»


Fredag – Full Metal Jacket på TV3 (00:10)

Full Metal Jacket er en av Kubrick’s siste filmer før hans bortgang. Og, dette er en film som virkelig er verdt å huske mannen for, og det er ikke bare et kinematografisk overlegen film, men også en ekstremt underholdende actionkomedie.

Lørdag – Irreverisble På DVD

Denne filmen så jeg for første gang på Onsdag, og jeg vil bare si at jeg enda ikke har klart å beskrive filmen i ord, ihvertfall ikke på en rettferdig måte. Uansett, dette er en film som tar alt av dramaturgiske og kinematografiske regler å kaster det ut vinduet, noe som, i dette tilfellet, fungerte utrolig bra.

Historien blir fortalt «Memento-Style» (altså, slutten først, og begynnelsen sist). Det denne gjør så mye bedre enn Memento er, alt. Ikke bare er historien grusomt mørk og melankolsk, men lyden og den håndholdte kamerafølelsen tvinger deg dypt ned i all dritten filmen viser oss. Dette er virkelig den ene filmen som virkelig klarer å fange en slags demonisk grusomhet som har ødelagt flere personer.

Det er TO sekvenser i filmen som er virkelig forstyrrende, og jeg vil igjen advare mot å se denne filmen om du ikke ønsker en, enkelt og greit, grusom opplevelse. Til slutt vil jeg legge til at filmen har kun 13 sekvenser (klipp), men varer i godt over en time. Å gjøre noe slikt eksemplarisk og interessant er virkelig en bragd som Gasper Noe bør bli husket for.

Søndag – Indentity på NRK3 (21:10)

John Cusack som spiller en av hovedpersonene i denne filmen er kanskje grunn nok til å styre unna denne Identity, men overraskende nok er han «veldig» god i denne filmen. Identity byr på en thriller-fortelling hvor ti vilt fremmede personer søker ly på et motell og ikke lenge etter noen blir drept, finner de ut at deres ankomst ikke er tilfeldig. Klisje? Ja, Moro? Ja, Underholdende? Definitivt.

Advertisements

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s