Omtale: Machete

Jeg har alltid likt Robert Rodriguez som regissør, selv når han lagde Spy Kids-filmene, men det var først da han i gikk sammen med Tarantino for å skape Grindhouse-filmene jeg virkelig fikk smaken for han.

Dem av dere som har sett sistnevnte filmer vet kanskje at de inkluderte en kort liten trailer for en film kalt, Machete. Den gang bare en falsk og fiksjonell idé, som fort ble omgjort til en spillefilm av Rodriguez. Det kommer tydelig frem i markedsføringen at dette er nok en film i Grindhouse-stilen og at blod, gørr, damer og eksplosjoner er noe som står i sentrum. En slik formell fungerer veldig sjeldent, men Rodriguez, og Tarantino for den slags skyld, er begge eksepsjonelt flinke til å gjøre slike filmer. Ikke bare er de underholdene via det jeg nevnte over, men også humor er lagt til i miksen.

I Machete er det vår gode gamle venn, Danny Trejo som skal legge igjen ødeleggelse i sin vei til revansj. Da Machete (Trejo) var på jakt etter en morder, kokainkonge og rett og slett en drittsekk, ble hans kone myrdet av nevnte mannen, spilt av Steven Seagal. Når Machete senere mottar en jobb som inkluderer å likvidere den over middels rasistiske politikeren John McLaughlin (Robert DeNiro) blir han nok engang sviket, og det er ikke bare hans personlige kamp som sparkes i gang, men også en gerilja-kamp. Ledet av den vakre Shé (Michelle Rodriguez) jobber de i lag med Machete for å fjerne alt og alle som ønsker å stenge grensen mellom Mexico og Texas.

En annen del av miksen er den meget vakre Sartana (Jessica Alba), som streker ut en hjelpende hånd til Machete og gerilja gruppen, til tross for at hun jobber som en grensevakt (eller lignende). Vi har også Lost-stjernen, Jeff Fahey som gjorde en virkelig god jobb i denne filmen. Resten av skuespiller-gjengen var verken veldig dårlig, eller veldig god. Mange er nok lett å lage et bilde av, som Trejo, Seagal og Rodriguez, som alle leverer den samme rollen som de alltid gjør.

Som sagt er dette en Grindhouse-style film, men jeg følte alltid det var noe som manglet. Om det er de tekniske ”problemene” som var å finne i Death Proof og Planet Terror eller om det rett og slett var repetisjon er jeg litt usikker på, men det var en god del som kunne vært gjort bedre. Som for eksempel scenografien. Denne føltes veldig matt og trist ut, spesielt til å være en Rodriguez-film.

Noe annet som er en viktig del av Grindhouse-filmer (og alle andre for den slags skyld) er musikken, og i Machete blir vi nok engang servert en slags blanding av Country, Techno og Rock, noe som nok engang lyktes.

Konklusjon:
Dette er egentlig en film som kun vil bli likt om du er en blodfan av Rodriguez eller eksplosive popkorn-filmer. Når dette er den dårligste Grindhouse-filmen til nå, er det bygget opp av flere forskjellige grunner; Dårlig skuespill, dårlig scenografi og noe ubrukelige spesialeffekter.

Advertisements

Kommenter her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s